Historik

Aquata dyk- och räddningsdräkter

Kvaliteten på din överlevnadsdräkt-räddningsdräkt kan ibland vara livräddande. Detta blir ännu mer uppenbart när man vet att ett språng in i kallt vatten utan skyddande plagg kan vara dödlig. Även om man överlever köld chocken kommer en medvetslöshet inom några minuter som slutligen leder till drunkning. Därför har vi satt upp målet att ge den maximala mängden säkerhet och kvalitet för människor till havs - antingen med överlevnadsdräkter för passagerarna och besättningen på fartyg i nöd eller med speciella plagg för Search and resque-lag.

Wolfgang Dressler

Wolfgang Dressler

 Aquata grundades 1977 av Wolfgang Dressler i Berlin, Tyskland. Han har en doktorsexamen i företagsekonomi och arbetade 5 år som en biträdande lektor vid Högskolan i Berlin.      Definitionen av företaget ingår i att produkten passar till dykning, surfingutrustning, räddnings dräkter samt andra neopren produkter.

 Tillverkningen av dess första överlevnadsdräkt var 1983. Leveransen till tyska och
 öst europeiska kunder startade 1984 med två modeller som godkänts av den tyska attesterande institutionen SE BG. När den skandinaviska marknaden för överlevnadsdräkter började växa  blev också vår modell V20 certifierad av DNV.

 1993 utvecklat aquata en ny modell som var tillverkad av ett tjockare material och därför speciellt lämpad för användning i polarområdena - V40.
 Godkännande beviljades av tyska SE BG efter fullbordandet av tuffa tester vid en rysk flottbas i samarbete med Lomonossov universitet och arktiska institute i St. Petersburg.

 

SOLAS

SOLAS-kraven ändras 2004 utvecklade vi modellen V20 OP som särskilt syftar till kunder som sätter deras betoning på att få det bästa förhållandet mellan kostnad och prestanda. OP V20 är baserad på modellen V20 men levereras utan en kudde för huvudet. Därför måste den bäras med en ytterligare räddningsväst. Den har dessutom inte en sele för helikopter lyft.  Utöver överlevnadsdräkter tillverkar vi även räddningdräkter för olika ändamål, ofta även skräddarsydda för att uppfylla de särskilda kraven från våra kunder (speciella kostymer).

Som en av de största tillverkarna av räddningsdräkter - mer än 120 000 stycken hittills - nådde vi en nivå av erfarenhet som inte är lätt att finna på marknaden. Våra dräkter är tillverkade i vår egen anläggning i Thailand som förvaltas helt enligt Europeiska standarder. Dessa standarder tillämpas särskilt på våra certifierade kvalitetssystem.

Alla våra ansträngningar görs för att ge bästa möjliga skydd för passagerare och besättning till sjöss. Gör ditt beslut idag och välj certifierad säkerhet från aquata.